dijous, 6 d’agost del 2009

REFREGITS D'ESTIU (2)

.
Segona entrega d'aquests Refregits.
En aquest cas un altre clàssic de la poesia humorística catalana:
El lloro, el moro, el mico i el senyor de Puerto Rico.
.

3 comentaris:

McAbeu ha dit...

Aquesta poesia la tinc en un número de la revista Patufet i ja fa alguns anys se la llegia a la meva neboda (quan ella tenia 8 o 9 anys) i li agradava tant que me la feia repetir i repetir, fins que vaig arribar a saber-me-la de memòria. Ara no la recitaria tota seguida però m'ha agradat molt tornar-la a llegir.

captaire ha dit...

Ei, MAC, en saps l'autor? Al Patufet no diu pas qui és? Ho he buscat i no ho trobo.

Vaig veure un espectacle del Doctor Soler en què la recitava alhora que en una pissarra anava desenvolupant una fórmula matemàtica. No recordo ben bé com anava, però, per exemple: la "x" era el lloro, la "y" el mico, etc... i quadrava! (o m'ho va semblar, que les matemàtiques no són el meu fort).

McAbeu ha dit...

Sento haver tardat tant a contestar però és que fins aquest migdia no he pogut anar a buscar el Patufet que et deia.
Es tracta de l'especial calendari 1971 i el poema del Lloro n'ocupa les pàgines 79 a 95 il·lustrat amb uns magnífics dibuixos de J. Llaverias.
Contestant la teva pregunta et diré que el poema porta la signatura de SABATER I ARIBAS, però no en dóna, ni jo tinc, cap més dada.
Si estàs interessat en veure-ho només cal que em donis el teu e-mail (el meu el trobaràs al meu perfil) i jo t'ho escanejo en un moment.

I segur que m'hagués agradat veure l'espectacle que dius del Dr.Soler, encara recordo la secció "L'apassionant món de la parella" dins del magnífic "Persones Humanes" d'en Mikimoto a TV3.